Tomo Novosel | Filmografija
15740
page,page-id-15740,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Filmografija

PLAKAT REZBAR
REZBAR

Uvrščen na 20 mednarodnih filmskih festivalov!

Petkrat nagrajen film: Silver Diana (Golden Diana Film Festival 2015), Special jury award (Jahorina Film Festival 2015), Award for best actor in Silver award (Walser Filmtage 2015) in Winner (Cineavana Istanbul 2016)

Izven mestnega vrveža živi, v tišini in obdan z gorsko idilo, star mojster rezbarjenja, ki se zbudi v dan, ki ga je skrbno načrtoval, a ga prekine mlada študentka iz Francije, ki naključno najde njegovega psa. Študentka se je izgubila, a se z rezbarjem nikakor ne more sporazumeti. On, mož redkih besed, ki venomer kadi, jo vzame k sebi za ta dan in njuni življenji se kljub jezikovni barieri pričneta počasi prepletati. Zgodba sledi enemu skupnemu dnevu v življenju obeh protagonistov, kjer počasi odkrivamo, kako dve različni generaciji iz popolnoma tujega okolja vplivata eden na drugega, četudi komunikacija skoraj ni prisotna, morda celo ni potrebna. Do konca skupne ekspedicije skozi življenje prihajamo bliže odgovoru, kakšna vrsta temne preteklosti preganja rezbarja in kako nepričakovano preživi svoj dan v družbi nekoga, ki ga sodi le po dogajanju dneva in ne po prtljagi, ki jo nosi iz preteklosti.

 

 

preberi več

 

plakat - fb - VEZELA
VEZELA

Nagrajeni dokumentarni film – FNF 2014

 

Vstopite v življenje in svet kontroverznega umetnika Zlatka Verzelaka / Franca Vezele.

Necenzuriran dokumentarec vas bo skozi alkohol, gnev, anarhijo in umetnost skušal pripeljati do bistva… do človeka.

 

 

preberi več

 

80x56POSTER
TU SE PIŠE ŽIVLJENJE

Film velja za prvi koroški celovečerec, saj je snemanje potekalo izključno na Koroškem, sodelovali pa so predvsem domačini. Ekipa je želela pokazati, da imajo mladi možnost izvesti enega največjih filmskih projektov na Koroškem v zadnjem desetletju. Tu se piše življenje je zgodba o ljudeh, minljivosti in družbeno kritičnih tematikah. V filmu spremljamo tri osrednje like: Selektorja, Dahija in Sonjo, katerih zgodbe se dogajajo ločeno in se na koncu združijo v tragičnem koncu.

 

 

preberi več
skeciranje logo
SKEČIRANJE

“A si za skeč?”

Skečiranje je kratka spletna mini-serija posnetabrez sredstev  v letu 2014. Igralci iz prejšnjih projektov so se združili da so-ustvarijo pet zase ločenih krajših epizod katerih scenaristi so igralci sami s pomočjo zunanjih idej in scenarijev – rezultat je kratka humorno naravnana družbeno-kritična sezona Skečiranja, ki vabi k razmisleku, predvsem pa k nasmehu.

 

 

Pelji me na Youtube kanal Skečiranja! Takoj!